Жимс хүнсний ногоо нь ходоодны хоол боловсруулах үйл ажиллагаа болон бодисын солилцоог идэвхжүүлэх нөлөөтэй. Химийн бодисоор ургамлыг элдэв хортон шавьж, өвчин, шарилж зэргээс хамгаалдаг. Харин ургацыг элдэв зүйлээс хамгаалахад ашигласан хор нь хүний биед эерэг нөлөө үзүүлэхгүй. Гэхдээ тухайн хор жимс, ногооны химийн бодисыг маш энгийн аргаар цэвэрлэж болно гэсэн үг. Тухайлбал:

Жимс, ногоонд шингэсэн хорт бодисыг 98% хувь ариутгах арга:

1. Жирийн уксусыг устай 1:3 харьцаатай байхаар холино.

2. Энэ уусмалдаа жимс, ногоогоо 5-10 минут байлгана.

3. Жимс, ногоогоо цоргоор гоожих бүлээн усаар угааж цэвэрлэнэ.

Таны сурталчилгаа