Цаг үеийн мэдээ

Ходоод, улаан хоолойн сөөргөө өвчний үеийн хооллолтын зөвлөмжийг хүргэж байна. 

- Хэтрүүлэн идэхгүй

- Хоолыг удаан, сайн зажилж идэх

- Өдөрт 5-6 удаа бага хэмжээгээр хооллох

- Хоол идсэний дараа 2 цагийн дотор хэвтэхгүй байх

- Унтахын өмнө идэхгүй

- Унтахаас багадаа 3 цагийн өмнө хооллосон байх

- Хийжүүлсэн ундаа нь ходоодны даралтыг нэмэх тул хориглоно

- Улаан хоолой, ходоодны салстыг гэмтээх тул халуун ногоо хэрэглэхгүй

- Хэт халуун, хэт хүйтэн хооллохгүй

- Согтууруулах ундааг хориглоно

- Өөх, тосны хэрэглээг багасгана

- Кофе, шоколадаас татгалзана

- Сармис, ногоон сонгино, улаан лооль, цитрусын төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүнээс татгалзана

- Шингэн хангалттай уух

Мөн амьдралын хэв маяг, дадлуудаасаа өөрчлөх:

- Тамхинаас гарах

- Жинг хэвийн хэмжээнд байлгах

- Хэвлийн булчинд даралт өгөхөөс сэргийлэх

- Цээж өндөрлөсөн дэртэй унтах