Дараах зөвлөгөөг дагаснаар хоолны хордлогын эрсдэлийг бууруулна.
- Хоолны бэлтгэхийн өмнө тогтмол гараа угаах. Мах, загас бэлтгэсэн гадаргууг савантай халуун усаар угаах.
- Хөлдүү махыг өрөөний температурт гэсгээж болохгүй
- Бүх төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүний хадгалах хугацааг шалгаж хэвших
- Түүхий мах, тахианы мах, загас, өндөг зэргээс бусад хүнсийг тусад нь хадгалах
- Загасны мах худалдаж авахдаа шинэ эсэхийг шалгах
- Түүхий мах, тахиа, загасыг хэрчиж бэлтгэдэг тусгай тавцан бэлдэх
- Ариутгаагүй сүү, сүүн бүтээгдэхүүн хэрэглэхээс зайлсхийх
- Жимс, ногоог идэхийн өмнө сайтар угааж хэвших
- Үйлдвэрийн аргаар бэлтгэсэн жимсний шүүс уух
- Гэрийн нөхцөлд даршилсан хүнснээс зайлсхийх
- Тэжээвэр болон зэрлэг амьтанд хүрсний дараа гараа сайтар угаах
Эх сурвалж: Стандарт хэмжил зүйн газар