Нийслэлийн хүн амын хаврын улирлын махны хэрэгцээнд зориулж Улаанбаатар Зоорь Аж Ахуй (УБЗАА) нийтдээ арван аж ахуй нэгжээс 10 мянган тонн мах нөөцөлж, худалдаанд гаргахаар бэлтгэсэн байна. Нөөцлөсөн махны нийт хэмжээний 40 хувь нь үхрийн мах, 60 хувь нь хонины мах болно.
Энэ жилийн хувьд нөөцийн махыг үйлдвэрийн аргаар бэлтгэн, 2.5-3 кг хэмжээтэй савласан бөгөөд үхрийн ястай мах 13,800 төгрөг, хонины ястай мах 11,800 төгрөгөөр худалдаалагдаж байгаа юм.
Нөөцийн махыг худалдаанд гаргах ажил 2025 оны 2-р сарын 7-ны өдрөөс эхэлсэн бөгөөд өнөөдрийн байдлаар 446 хүнсний дэлгүүрт нийлүүлэгдэж байна. Түүнчлэн, нийслэлийн болон орон нутгийн нөөцийн махны сонгон шалгаруулалтад тэнцсэн арван аж ахуйн нэгжийн махны үйлдвэрийн аргаар бэлтгэсэн, нөөц, агуулахын стандарт, эрүүл ахуйн байдалд хяналт шалгалт хийж, шаардлагад нийцсэн махыг худалдаалж байгаа гэдгийг УБЗАА мэдэгдлээ.
Энэхүү арга хэмжээ нь нийслэлийн хүн амын хаврын улирлын махны хэрэгцээг хангах зорилготой бөгөөд махны үнэ, чанар болон эрүүл ахуйн шаардлагыг хангасан бүтээгдэхүүнийг хангаж, иргэдийн хүнсний аюулгүй байдлыг сайжруулахад чиглэгдэж байна. Махны нөөцийн худалдаа нэмэгдсэнээр нийслэлд махны үнийн өсөлт, хомсдол зэрэг асуудлуудыг багасгах хүлээлттэй байна.
2025-02-18
Сансрын ойролцоо хаагуур бна.