Dark Light
Нийгэм | 2022-06-08

Болгосон болон болгоогүй хүнсийг тус тусад нь байлга

СЭТГҮҮЛЧ | Б.УУГАНБАЯР
Image

Жил бүрийн 6 сарын 7-нд бид Дэлхийн Хүнсний Аюулгүй Байдлын Өдрийг тэмдэглэн өнгөрүүлдэг.

Энэ жилийн хувьд "Эрүүл, Аюулгүй Хүнс- Эрүүл Амьдралын үндэс" уриатайгаар тус өдрийг орон даяар тэмдэглэж байна.

Хоол хүнснийхээ аюулгүй байдлыг хангах зарчим

- Болгосон болон болгоогүй хүнсийг тус тусад нь байлга 

Учир нь: Түүхий мах, загас, тахиа, шувууны мах тэдгээрийн шүүсэнд агуулагддаг бичил биетүүд нь бэлтгэх, хадгалах явцад бусад хүнстэй холилдож улмаар бохирдуулдаг. 

- Бүх төрлийн түүхий махыг бусад болгосон хүнснээс тусад нь байлга 

- Хүнс бэлтгэхдээ хутга, гамбанз мод зэрэг багаж хэрэгслийг тус тусад нь хэрэглэ 

Хөргөгчинд хадгалж буй идэхэд бэлэн хоол, хүнсийг гадны бохирдлоос сэргийлж тус тусад нь хадгалах шаардлагатай. 

Сэтгэгдэл бичих
Нийгэм
Улс төр
Өдөр тутмын мэдээ
Эрүүл мэнд
Урлаг соёл
Спорт
Гадаад
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.25-06.05
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.16,17,18
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.06.01 17:00
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.31 14:00
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.17,18