Dark Light
Нийгэм | 2020-02-18

ОВЬЁОСТОЙ ЖИГНЭМЭГИЙН ЖОР

СЭТГҮҮЛЧ | Б.УУГАНБАЯР
Image

Энэ жигнэмэг эслэг ихтэй, В аминдэмээр тэжээллэг амттай болдог. Гол нь гэртээ хийсэн учраас ямар ч Е нэмэлт байхгүй. Эзэгтэй та бүхэн хадгалагч бодис агуулсан өндөр үнэтэй жигнэмэг худалдаж авснаас өөрийн гараар амтат жигнэмэг хийхэд бяцхан үрс тань дуртайяа идэх болно. Тэгээд ч ээж гал зууханд гарын амттанаа хийгээд зогсох шиг жаргал үр хүүхдүүдэд нь үгүй юм.

Орц:

Цөцгийн тос - 1 аяга,

Элсэн чихэр - тал аяга,

Бор элсэн чихэр - тал аяга,

Өндөг - 2 ширхэг,

Гурил - 2 аяга,

Сода  - 1цайны халбага,

Давс - 1 цайны халбага,

Овьёос - 3 аяга

Үзэм - тал аяга

            Цөцгийн тос, элсэн чихрээ холигчинд хийж холиод, өндгөө нэг нэгээр нь нэмнэ. Гурил, сода, давсаа өөр саванд хийж хутгаад өмнөх зуурмаг дээрээ нэмнэ. Дараа нь овьёосоо хутгаад хөргөгчинд 1 цаг байлгана.

            Зуухаа 190С-д халааж, листээ тослоно эсвэл бор цаас дэвсэнэ. Хөргөгчинд хийсэн зуурмагаа гаргаж ирээд хушганы хэмжээтэйгээр хувааж, бага зэрэг дарж, хавтгайлж листэн дээрээ тавина.

            Зуухандаа хийгээд 8-10 минут болгоод, харж байгаад хэтэрхий түлэгдэхээс нь өмнө авч, 5 минут хөргөсний дараа листнээсээ авна.

Сэтгэгдэл бичих
Нийгэм
Улс төр
Өдөр тутмын мэдээ
Эрүүл мэнд
Урлаг соёл
Спорт
Гадаад
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.08.02
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.06.21
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.06.28
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.06.28
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.06.14