Dark Light
Нийгэм | 2020-02-18

ОВЬЁОСТОЙ ЖИГНЭМЭГИЙН ЖОР

СЭТГҮҮЛЧ | Б.УУГАНБАЯР
Image

Энэ жигнэмэг эслэг ихтэй, В аминдэмээр тэжээллэг амттай болдог. Гол нь гэртээ хийсэн учраас ямар ч Е нэмэлт байхгүй. Эзэгтэй та бүхэн хадгалагч бодис агуулсан өндөр үнэтэй жигнэмэг худалдаж авснаас өөрийн гараар амтат жигнэмэг хийхэд бяцхан үрс тань дуртайяа идэх болно. Тэгээд ч ээж гал зууханд гарын амттанаа хийгээд зогсох шиг жаргал үр хүүхдүүдэд нь үгүй юм.

Орц:

Цөцгийн тос - 1 аяга,

Элсэн чихэр - тал аяга,

Бор элсэн чихэр - тал аяга,

Өндөг - 2 ширхэг,

Гурил - 2 аяга,

Сода  - 1цайны халбага,

Давс - 1 цайны халбага,

Овьёос - 3 аяга

Үзэм - тал аяга

            Цөцгийн тос, элсэн чихрээ холигчинд хийж холиод, өндгөө нэг нэгээр нь нэмнэ. Гурил, сода, давсаа өөр саванд хийж хутгаад өмнөх зуурмаг дээрээ нэмнэ. Дараа нь овьёосоо хутгаад хөргөгчинд 1 цаг байлгана.

            Зуухаа 190С-д халааж, листээ тослоно эсвэл бор цаас дэвсэнэ. Хөргөгчинд хийсэн зуурмагаа гаргаж ирээд хушганы хэмжээтэйгээр хувааж, бага зэрэг дарж, хавтгайлж листэн дээрээ тавина.

            Зуухандаа хийгээд 8-10 минут болгоод, харж байгаад хэтэрхий түлэгдэхээс нь өмнө авч, 5 минут хөргөсний дараа листнээсээ авна.

Сэтгэгдэл бичих
Нийгэм
Улс төр
Өдөр тутмын мэдээ
Эрүүл мэнд
Урлаг соёл
Спорт
Гадаад
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.25 10:00
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.31
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.24
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.06.01 17:00
Үзвэрийн хувиарууд
Image
2025.05.31 14:00