Жил бүрийн 6 сарын 7-нд бид Дэлхийн Хүнсний Аюулгүй Байдлын Өдрийг тэмдэглэн өнгөрүүлдэг.
Энэ жилийн хувьд "Эрүүл, Аюулгүй Хүнс- Эрүүл Амьдралын үндэс" уриатайгаар тус өдрийг орон даяар тэмдэглэж байна.
Хоол хүнснийхээ аюулгүй байдлыг хангах зарчим
- Болгосон болон болгоогүй хүнсийг тус тусад нь байлга
Учир нь: Түүхий мах, загас, тахиа, шувууны мах тэдгээрийн шүүсэнд агуулагддаг бичил биетүүд нь бэлтгэх, хадгалах явцад бусад хүнстэй холилдож улмаар бохирдуулдаг.
- Бүх төрлийн түүхий махыг бусад болгосон хүнснээс тусад нь байлга
- Хүнс бэлтгэхдээ хутга, гамбанз мод зэрэг багаж хэрэгслийг тус тусад нь хэрэглэ
Хөргөгчинд хадгалж буй идэхэд бэлэн хоол, хүнсийг гадны бохирдлоос сэргийлж тус тусад нь хадгалах шаардлагатай.