Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын коронавируст халдварын үед ямар хоол хүнд хэрэглэвэл зохистой талаарх зөвлөмжийг хүргэж байна.
Коронавируст халдвар (COVID-19)-ийн үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.
Шингэний хэрэглээ:
Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух,
Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах,
Өөх, тосны хэрэглээ:
Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх,
Транс тос хэрэглэхгүй байх,
Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах,
Мах, махан бүтээгдэхүүн:
Халуун шөлтэй хоол идэх,
Өндөг,
Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах,
Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх,
Жимс, хүнсний ногоо:
Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих,
Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх,
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх,
Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх,
Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах,
Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух,
Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх,
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам